Pazartesi, Mart 29, 2010

özledim seni ben :)

Bazı sabahlar yürüyüşe gidiyoruz ya sahile.Bu görüntüye bakıp aman hep aynı manzara diyorum birden :) hep aynı manzarayı çek dur işte.Bütün güzellikler gözümün önünde . Hele Fethiye'nin bahar ya da kış sabahlarındaki havadaki puslu görüntüsü çok hoş, görmek lazım. Bazen oturuyoruz çay bahçesine, duruma göre çay-kahve içerken bizden başka iş kıyafetli hatta bazı serin sabahlarda çok da yürüyen olmuyor.Geneli eşofmanlı ve hızlı hızlı yürüyüp gidiyor yanımızdan.Oysa biz oradan işe gidiyoruz, aslında bir küçük köpek gezdirme operasyonu diyelim yürüyüşten çok. Manzarası bu görüntü olan. Yazmak istediğim şu, yani kelimeleri yuvarlamadan hemen yazayım..Biz öyle oturuyoruz ya karı-koca cafe de sabahleyin, geçen gün ilk geldiğimizde tanıştığımız bir hanım bana işler iyi değil herhalde dedi.Tabii bizden başka çalışan insan yoktu etrafta..Kendince bizim işlerin iyi olmadığına karar verdi sanırım :)) İşler iyi ya da kötü, çok yoğun bir günün öncesi orada beş-on dakika oturmak bir lüks olmamalı aslında.Biz yoğun tempoya orada keyifli bir kaç dakika depolayabiliyorsak ne mutlu bize ki böyle güzel bir yerde bu mucizeyi sadece biz farkedebiliyorsak. Diğer insanların işte neden farklı bakış açısı taşıdığı da belli bence. Neyse zaten bu hafta pek gidemedik sabah yürüyüşümüze, aşağıda bu hafta içinde gittiğimiz diğer bir kaç yerin fotoğrafını görebileceksiniz zaten.

Bu hafta aşırı yoğundum, gelecek hafta da öyle ama karar verdim, kendimi artık çok fazla kasmayacağım.. Yani olabildiğince sakin olmaya çalışacağım. Yalnız yoğunum diyorsam gerçekten yoğunum, insanlar bana başkalarının yoğunluklarını örnek alıp davranmasın ,sinirli de olabilirim.. Ters davranmak istemiyorum ama benim yoğunluğum başkalarının yoğunluğuna benzemez ..

Mavikuş gönüllüsü standı. Pazarda kurduğumuz tezgah,geçen haftasonu çalış karnavalının 2. el pazarındaydık.. soldan sağa, Hilkat Hanım, Fatoş Hanım, Ersin Bey. Süper bir ekiptik ,pazar çok kalabalıktı ama satış iyi değildi..

İngilizlerin standından..

Fikriniz olsun diye görüntüledim.


Kediler çok şirindi..

Hanife'nin kaktüs standı..

Bende hepsi vardı bu yüzden almadım ..
Bu taşlardan yapılmış saksı çok hoştu..

Bir sabah yürüyüşe giderken bütün yolların kesilmiş olduğunu gördük, sanırım bisiklet turnuvası vardı, denize gidemezsek bizde kanal kenarında yürüyelim dedik. Fethiye işte böyle bir yer..Bir adım ötede keçiler otlarken sen yol kenarında arabanı bırakıp yürüyüş yapabiliyorsun, yanında yolunu bulamayıp adres soran şöförler geziniyor, etraf sakin bir güne başlangıç aşamasında..

Otlayan keçilerin karşısındaki evler.. Büyük kanalın yanı.

Bir zamanlar yuvarlak görünen binanın yanında oturdum, sabahları ve akşamları bunaldıkça kanal kenarında ev kıyafetiyle yürüyüşe çıkardım.
Bu kanal Menderes zamanında ovayı su bastığı için açılmış, kurtarıcı olmuş o zamanlarda çünkü aşırı yağış indiğinde şimdiki evlerin yerinde olan tarlaları su basar,köylü ne ektiyse hepsini kaybedermiş.

Bu da Eğri köprü. Köprünün eğriliği su dağdan indiğinde yolu tıkamasın diye sanırım. Garip bir görünüşü var, neden yüksek kemerli yapılmaz da eğri yapılır bilemiyorum.Bir gün hikayesini öğrenir size de yazarım.

Bu güzel manzara Eldirek köyünden.. Bu hafta Ares Şeker adlı çok şeker bir arkadaşıyla balayına gitti bu köye.. Giderken biz götürdük, Ares'le Şeker o kadar iyi anlaştı ki daha yolda cilveleşmeye başladılar, köye zor gittik.. Umarım bir şeyler olur ve ben Ares'in yavrularını görürüm :)

Yolda keçi yavrularını çekmek üzere özel olarak arabayı durdurdu Uzunbey, ben bayıldım bu yeni yetme yavrucuklara..

Bu gördüğünüz seralardan gelen domates ve salatalıkları yiyeceksiniz önümüzdeki günlerde.. Bir ara seralardan yolu kaybettik, yollarda hortum ve kanal çalışmaları yüzünden bir çoğu kapalıydı.. Ben de fırsattan istifade görüntüledim.

Klasik müzik konseri sanatçımız Bahar Hanımla beraber yemeğe gittik Boğaziçine.. Mantar dolması ve salataları nefisti..

Bu ara sık sık Zen'e gidiyorum. E tabii gidince de kahve keyfi yapıyoruz çoğunlukla..Kulaklarınızı çınlatıp ,kahveleri bu manzarada yok ediyoruz içimizde :) Ben falda çıkanları düşünüyorum ve kendimce yorumluyorum çoğu zaman..

Bazen çok güneş olunca içeride oturuyoruz, biz artık kısa kollu geziyoruz da.. Yani artık ceketler gündüz kalın geliyor, turistler şortlu geziyor.. Ben yarım botlarla, ama yanımda kot ceketle hala..Çünkü Fethiye belli olmuyor aniden bir sert rüzgar çıkabiliyor. (Bu yazının sabahında gök gürleyip, yağmur yağmaya başladı birden.. )
Benim çam ağacının mor salkımla çevrelenmiş hali.. Etraf mis gibi kokmakla beraber yeşil-eflatun bir görünüm hakim.


Bu sabah yorgunluktan geç kalktık, oldukça yoğun bir haftanın ardından sakin bir sabah yaşamak istedim. Burası Nif.. Kırkpınar adı verilen restaurant.Nasıl rüzgarlı ve serindi ortalık anlatamam.Yürüyüş için gittik ama yürümeden döndük diyebilirim.
Yanımızda Ayşe ve Dean vardı, birde Köyceğizden kocaman bir yürüyüş grubu, davullu zurnalı gelmişler, hem yediler hem oynadılar.Bizde onları seyrettik, çok keyifliydi..

Davul zurnanın yanında sipsi ve bağlama da çaldılar.

Rakıya buz yerine kar koyup içtik. Uzun sürede kar erimedi. Kavurması,tandırı ve eti meşhur bir yer, misafirlerimizde bayıldı.Dean kalkıp bir ara oyun oynadı Köyceğiz grubuyla :)


Yoğurdu da en az etleri kadar güzel, herşeyi kendileri yetiştiriyor ya da yapıyorlar.. O kalabalıkta bizimle ayrı ilgilendiler.

Biz haftasonu rekor kırdık yoğunlukta.. Cumartesi gününden bahsediyorum. Sabah kalktık, Marmarise fuara gittik. Fuarı gezip (turizm ekipmanları) görüşme yaptık,aynı fuar Fethiyede de açılacağından bir ön araştırma gibiydi.. Bizde fuarda stand aldık, 14-17 nisan da pazaryerinde açılacak olan fuarda görevliyim 3 gün. Kendi firmamız adına diyeyim. Bu sefer gönüllülük yok, görev var yani..
Giderken ve gelirken ismi Kızılyaka olabilir o köyün yakınında Yörük Efe diye bir yerde yemek yedik. Muğla -Marmaris yol ayrımına yakın. Kurufasulye ve pide yedik, sabahta çorba içmiştik, güzeldi. Muğla-Fethiye yolunda gidilebilecek mekanlardan..

Marmaris Fethiye'ye göre bana çok şehir geldiğinden içinden fotoğraf yok. Zaten iki-üç saat için
gittiğimizden direk fuar alanına gidip gezdik, birde çıkışta Taşhan denilen bir alışveriş yerine uğradık. O tarafa gittiğimizde hep uğradığımız bir yer oldu orası..Güzeldi.
Döndüğümüzde saat üçtü. Çalış karnavalının basın toplantısı yapılan AquaPark'ta diğer arkadaşlarda gelmişti.Ben komite arkadaşlarımla aynı renk tshırt ve şapkayı orada giyip toplantıya hazırlandım. Birşeyler içip fotoğraflar çektirdik, toplantının amacı Çalış Karnavalı için yapıştırmalı etiketler,bayrak ve flama yaptırmış olmamızdı. Bunları basına tanıttık, sohbet edip saat beşte ayrıldık.Eve yakın olduğundan yürüyerek eve dönmeye karar verdim. Rokanın sahibi Tülin'le beraber önce biraz yürüdük sonra da Roka'da kahve içip sohbet ettik. Saat altıdan sonra eve dönebildim,üstümü değiştirip yedide konser sanatçısı Bahar Tuğlu'yu canlı yayın için yerel tv'ye götürdüm. Çalış karnaval grubundan arkadaşlarım da konser için tv programına davetliydiler. Bende onları seyrettim :) Güzel bir program oldu.
Çıkışta Buffolaya gidip birşeyler içtik ve eve döndük. Yoğun bir gündü gittiğim gibi yattım ve o gece çok güzel uyudum diyebilirim :))
Geçtiğimiz yazıların birine bir yorum gelmişti bloğunuz habertürkte yayınlandı diye, benim bu yorumu görmem saat dokuzu bulduğundan gördüğüm gibi arabaya atlayıp gazete almaya gittim, son gazeteyi ben aldım, gazetenin her yanına baktım ve bulamadım.Sanırım ege baskısı diye bunda yok diye düşündüm.O saatte kimden istersin ki gazete.. Babam çıkıp yakın bir markete bakmış İstanbulda, bu saatte bulamazsın ya satıldı ya toplamışlardır kalanları demişler.Canım sıkkın internete oturdum, face'te okul arkadaşlarımdan birini gördüm. İzmitte marketi olduğu aklıma geldi, hemen bir sohbet açıp ona sordum,markettemisin..? habertürk var mı diye..? Var bir tane kalmış dedi :)) Ne olur bak benim için dedim. Gazetenin her yanına baktı ama sanırım bulamamış. Bende internete baktım, yoktu..demek ki görmem mümkün değil diye düşündüm,çünkü bu tarz haberler internet yayınında yok. İçimden geldiği gibi yazmıştı bir gün , bende ondan istemiştim.Sağolsun bana yolladı da bu kadar uğraştan sonra bende görebildim.Hem de en çok sevdiğim yazılarımdan birini almışlar.. Ben çok basına çıktım ama bu beni sevindirdi mi..? Evettt :)) Çok teşekkürler "İçimden geldiği gibi" ...
Yeni anayasayla ilgili güzel bir yazı yazmış Aysema, yorumları da en az yazı kadar güzeldi, geçmek istemedim..Hatta mail grubuma yollamak için izin istedim.
Bugün sabahtan kahvaltıya davetliyim Boğaziçine.. Bir terslik olmazsa oraya gideceğim. Haftaya dinlenerek başlamak güzel olacak..
Bu hafta yine yoğun, ama güzel geçmesini diliyorum kendimce.. Hafta sonu Üzümlüye hazırlık yapmaya çalışacağım.. Standlar kalabalık olacakmış. Programı da burada, yerli yabancı mantar uzmanları gelecek, sanırım Türkiye'de ki ilk kuzu göbeği mantar festivali burada oluyor.
Güzel bir hafta olsun..
Örgü hareketi güzel gidiyor,desteklerinizi bekliyorum.Sadece örgü değil 2. el eşya da gönderebilirsiniz..Ya da elişleri.
Bu konuyla ilgili şu yazıdan bilgi alabilirsiniz.. Gülen'le konuşmak alışkanlık yaptı, bazen uzun uzun konuşuyoruz,konuşmadığımızda da özlüyorum.. Bu hareket bana herşeyden önce iyi bir arkadaş kazandırdı diyebilirim :)


14 yorum:

Begonvilli Ev dedi ki...

:):)
Fethiye'yi çok severim. Güzellikleri zaten tescilli ama orada çok sevdiğim okul arkadaşlarım da var. Yazdıklarını okuyunca gidip görmüş kadar oldum.

İşler ne kadar yoğun olursa olsun sabahları küçük yürüyüşlerle ve çay kahve molaları ile güne başlamak moral açısından çok yararlı bence de...

Pazarınıza bayıldım. O kedilerden almak isterdim.

Diğer fotoğrafların da çok güzel. Mor salkımlar, yemek keyfi vs.. Keyifli günleriniz hiç bitmesin. sevgiler, selamlar..

bilge ve annesi dedi ki...

Mor salkımların kokusu burnuma geldi, mis gibi... Temponuza bayıldım Allah nazarlardan korusun, bir de bol enerji versin diyorum. Fotoğraflara herzaman ki gibi bayıldım, sevgilerle...

Özlem dedi ki...

İlk resme hayran kaldım ne kadar güzel bir manzara , orda olmak isterdim şimdi.

minimalist dedi ki...

yazdıklarının her biri ile ilglili uzun uzun yorum yazabilirim aslında. Sizin işe gidiş öncesinde yaptığınız bu yürüyüş; kahve/çay faslı o kadar güzel ki sanki ben de aynısını yaşıyorumuşum gibi tesir ediyor; çok iyi yapıyorsunuz sefanız daim olsun.

Habertürk olayına ise çok çok sevindim. Sen ki hakkatten mesleğin icabı çok alışıksın. HaberTürk inşallah bana da el atar :))) Şaka bir yana gerçekten çok mutlu oldum senin adına. Sevgiler.

Burcu Çalışkan dedi ki...

Öyle dolu ki postun hangi birine özendiğimi anlatsam bilemedim :)) Manzara süper, rakılar süper :)) ayrıca haber içinde tebrik ediyorum

Adsız dedi ki...

çokk güzel))eleştirmek için arandım ..inanın bulamadım.eylül

beste dedi ki...

kediler sirin, paskalya hazirliklari hos, mantar dolmasina yutkundum, rakilar buz afiyet seker olsun:)

Adsız dedi ki...

Selamlar....

Şirin kedilerin yanındaki inek şeklindeki demliğe bayıldım ve de dayanamayıp aldım hemen :))) Enerjiniz harika.. Ben hala sergi fotolarına bakınıyorum belki bir at belki de bir kelebek görürüm diyerek :))

Selamlar

Nurdan :))

icimdeki yolculuk dedi ki...

ne kadar güzelmiş..resimler kediler herşey harika..asortik krebim mail attım kestane kebap acele cevapp:)))

düşünce bahçesi dedi ki...

mor salkımlar harika.
ne zaman olmuşlar?
bende sonbaharda diktirdim .gözüne bakıp duruyorum.ne zaman açar diye.
sevgiler.

Asortik Krep dedi ki...

Begonvilli ev, okul arkadaşlarınızı bulalım hemen.. :)

Bilge ve annesi, teşekkürler.. Tempo hiç değişmiyor.

Özlem, sabahları çalış çok hoş, birde güneşi kumsalda batıracaksın,eşsiz..

Minimalist, insan bi seviniyo bir seviniyo,anlatamam..

Burcu,sağol.Haber için bende sevindim:)

Eylül, valla kendim için yazıyorum, eleştirsen de pek önemseyeceğimi söyleyemeyeceğim :)
ama beğeninizi önemsiyorum,hoşuma gidiyor güzel yazmışsın,resimler güzel demeniz..

Beste, sağol, beğendiğine sevindim..

Nurdancım, nasıl yetişeceğim yazılara bilmem,yine hızlı gidiyoruz bu ara,ama yazacağım sergiyi kesinlikle..

Funda, cevap yazdım şeker :)

Düşünce bahçesi, bu sene iyi budadım..Yeni, açtı ama her bahçede şu an açık vaziyette..

Asortik Krep dedi ki...

Begonvilli ev, okul arkadaşlarınızı bulalım hemen.. :)

Bilge ve annesi, teşekkürler.. Tempo hiç değişmiyor.

Özlem, sabahları çalış çok hoş, birde güneşi kumsalda batıracaksın,eşsiz..

Minimalist, insan bi seviniyo bir seviniyo,anlatamam..

Burcu,sağol.Haber için bende sevindim:)

Eylül, valla kendim için yazıyorum, eleştirsen de pek önemseyeceğimi söyleyemeyeceğim :)
ama beğeninizi önemsiyorum,hoşuma gidiyor güzel yazmışsın,resimler güzel demeniz..

Beste, sağol, beğendiğine sevindim..

Nurdancım, nasıl yetişeceğim yazılara bilmem,yine hızlı gidiyoruz bu ara,ama yazacağım sergiyi kesinlikle..

Funda, cevap yazdım şeker :)

Düşünce bahçesi, bu sene iyi budadım..Yeni, açtı ama her bahçede şu an açık vaziyette..

Hayatın Ressamı dedi ki...

nasıl güzel yerler öyle mantar çok şahane ,rakı içmem ama kokusu burnuma geldi resmen.en çok bu pazarları merak ediyorum orada.

Öykücü dedi ki...

Hanife Hanımın kaktüsleri beni benden aldı.