Salı, Aralık 14, 2010

bir kördüğüm ki içim

Süper  bir haftaydı,aynı anlattığım gibi. Perşembe günü Zehrayla buluşup öğleden sonraki toplantıya gideriz diye düşündük.Biz bir oturduk pir oturduk deniz kenarına.Kalkmak aklımıza geldiğinde hem karnımız acıkmış hem de toplantı saatini kaçırmıştık :)
Mutlu restaurantta kahvelerimiz içtik,yemek yedik.Deniz süper hava muhteşemdi.
Benim kahvem. Biz tarot konuşurken fincanları unuttuk ama olsun :)

Ben hayatımda ilk defa tarot açtırdım.Son olmayacak diyebilirim :)


Cuma günü perma kültür toplantısındaydım. Bostancık'tan konuklar vardı sunum için :)  Pınar tam düşündüğüm gibi biri.Tuğrulbey'le dönüşerek sunum yaptılar.Sizler içinde çok iyi izledim diyebilirim. Ben eskiden beri bloğu okuduğumdan anlattıkları, yaşadıkları ve öğrendikleri aslında ama dinlemekte ayrı keyif oldu diyebilirim. Permakültürü yeni keşfettiklerini söylediler ama dışarıdan öyle görünmüyordu ...
Benim dinlediklerimde en ilginç noktalar Tuğrulbeyin gittiği permakültür toplantılarından edindiği izlenimlerden biriydi.. Jeff dedi ki diye de ekledi
"yeni insan hakları" şunlar olacak.
1-temiz hava
2-temiz su
3-iyi gıda
4-iyi barınma
5- iyi bir sosyal çevre
Aynen katılıyorum.
permakültür hakkında yazılacak ve söylenecek çok şey var aslında.Buradan onun anlattıklarını yazmak ne kadar mantıklı bilemiyorum.Bu yüzden diyorum ki izleyin onları, onlar bir yaşam süzgecinin iyi bir noktasından bakıyorlar,inanıyorlar, bende onlara inanıyorum ki  böyle insanlar önümüzü açtıkça ancak dünyada birşeyler yapılabileceğinin inancındayım. Onlar bize doğal, güzel ve yaşanası bir patika açıyorlar ,izleri takip edip hayatımıza uyarlamak bizim elimizde.


Cumartesi sabahı yürüyüşe gittik.Ordan huzurevinde kahvaltı vardı, mavikuşlarla ordaydık.



Huzurevinden hep beraber Yaşarhanımın evine gittik mavikuşlarla. Süper şeyler hazırlamış birde orada yedik :)
Fethiye evinin bez torbası.Kahvaltıyı onlar organize etti şehitler derneği ile birlikte.

Yaşar Hanımın bizim için hazırladıklarından...

Bu da Zen'den.Sofrayı görüntüleyemedim ama nefis bir sofraydı anlatmaya da kelimeler yetmez. O gece eve 24.00 te döndük :) 

... ... ...

Bu kısımdan sonra nefis bir yazı yazdım kendimce. Nasıl becerdiysem de yazılanları kaybettim.Mümkün değil aynı duyguları toparlamam. Bu yüzden o kısımları atlayıp direk günün şarkısına geçiyorum ki aslında içimdeki duyguların özetidir diyebilirim.
Günün şarkısı : Aslı

25 yorum:

Back to Black dedi ki...

işten yeni döndüm öyle beynim yorgundu ki yazını okudum işte bu dedim sen ve mavi kuşların yaptıklarını okuyunca hem huzurlanıyorum hem de motive oluyorum :))

minimalist dedi ki...

Tarotu gerçekten ben de seviyorum; diğerlerine göre sanki daha inandırıcı :)))

ganfi dedi ki...

fincanın altındakini merak ettim ben,gül yaprağımıydı!manzara harika özendim valla biz soğuktan donarken:)

Zehra Gürgen dedi ki...

Asortiğim kıskandım valla ! harika çıkmış çektiğin fotolar. Biz kahvemizi içerken kürek çekenler fonda eşlik etti bize..
çok güzeldi, ama sohbetimiz yine yarım kaldı. devamını en kısa zamanda yapalım.
ve tabii yeni yıl tarotumuz var daha bakılacak, yeniyıla girmeden bakmalıyız unutma !!
bu arada dün seni aradı benim cimcime, anlarsınya ikna etmek için ha haaaa telefonun kapalıydı bir bozuldu sorma :))))
ben gülünceki cümlesi" anne, sadece konuşacaktım, bazen konuşmak yeterlidir" ne demekse ben anlamadım ??

Asortik Krep dedi ki...

Backtoblack, seni bekliyorum yani dönmeni ,benim ekiptesin zaten uzakta olsan da, dönünce de tam zamanlı çalıştıracağım seni :))

Minimalist,bende mi böyle bilmiyorum ben ne yaşıyorsam aynen fallarda :)

Ganfi,evet gül yaprağı şeker ,söylemesi ayıp :P
İki gün yağmur yağdı,hava soğudu ama açınca da açıyor mübarek :))deniz kıyısında oturabiliyorsun üşümeden.

Zehracım, dün gece uzunbey ödül aldı,mesleki başarı ödülü, bizde törendeydik,telefonum bu yüzden kapalıydı üzgünüm.Yarın akşamüstü bekliyorum telefonunuzu :))

serpil dedi ki...

Şarkı zaten nefis, Aslı da güzel söylüyor. Öğrencimdi Aslı, arkadaşları yalvarırdı şarkı söylesin diye, o zamanlar Sezen Aksu şarkılarını söylerdi hep.
Asortikcim, İstanbul'un soğuğundan sonra resimlere bakmak iyi geldi : )

didem dedi ki...

Boylesine guzel manzara esliginde kahve icmek...Imrendik hepimiz...

gülsen VAROL dedi ki...

Yine ilginin doruklarına tırmandığım bir yazını daha okudum.. Gören gözüne, hisseden yüreğine sağlık sevgili asortikkrep .. Ancak, Kartlar kime aitse, gördüğüm kadarıyla yeni bir görev verilecek hane halkından birine.. çok cazip olabilir ama mekan değişikliği söz konusu!! :)))
Yani demem o ki sevgili asortik krep bu konuda 2. ci bir kişi kabul etmiyorum!!! :))))))
Bu sırrımı kimseye söyleme!! Çünki şimdi sana bir başka sır vereceğim.. Hani belki hoşuna gider diye!! :))

http://metvecezir@blogspot.com

veya blog listemde yer alan "kuytular" .. Görüşmek üzere

Asortik Krep dedi ki...

Serpil'cim, ben seni çok özledim biliyormusun..? :) İnsan görmediği birini nasıl bu kadar özler onu da bilemem ama anlatabilirim ancak. Bana ilk yorumlarını hatırladım (e-mi) birden :)
Aslı yı ilk bir tv programında izlemiştim,çok samimi ve doğaldı :) O zamandan izlerim.Bugün hava güzel, en azından yağmur yok ve güneşli yani.

Didem,bloğa giriyorum belli bir zaman geçmeden blog sayfası kapanıyor,bir kontrol edermisin..?

Sevgili Hasret Senfonileri, ahh o yazının ikinci bölümünü kaybetmeseydim, senden süper bir yorum kapacağına adım gibi emindim.Bir yerlere girişti benim için :)) Neyse aynı duygulara girebildiğimde ona benzer yazmaya çalışacağım.Sert ama bendendi işte.Hemen Kuytular'a gidiyorum :)

Aysetun dedi ki...

Resimler çok güzeldi, çok tanıdıktı... Sevgilerimle...

bir güzel çift dedi ki...

şarkı süper fotoğraflar harika..

serpil dedi ki...

Ne güzel sözler söylemişsin, teşekkür ederim : )

Asortik Krep dedi ki...

Aysetun,bildiğin gibi umarım daha fazla unutmazsın burları :))

Bir güzel çift, teşekkürler... Güzeldir fethiye :))

Serpil,içimdekileri paylaştım sadece :)

Özlem dedi ki...

permakültür nedir bilmiyordum , az da olsa nasıl bir şey olduğunu anlamak senin yazınla güzeldi.
sevgilerle

Asortik Krep dedi ki...

Sevgili Özlem,hazırlıklı bir yazı değildi ama haklısın daha iyi anlatmam gerekirdi,şu iş yoğunlukları yazıları tam yazmama engel oluyor.Özür dileyip güzel bir permakültür yazısı için söz veriyorum :))

ASLI dedi ki...

Sevgili Asortik;

Permakültür ilgimi çekti. Ne olduğunu merak ettim. Felsefesinden biraz bahsetmişsin. Resimler yine harika, görsellik çok önemli bence, yazılarında hep bir özen var, emek var. Bu da okurlarına duyduğun saygıdan ileri geliyor. Kendi adıma teşekkür ediyorum.

Sevgilerle...

laleninbahcesi dedi ki...

o fincanın kulpundaki kurdele ve kadehteki suyun buz gibiliğini anlatan o buğu ...hepsi hepsi güzeldi ama ben en çok onları sevdim ha bir de baklavayı tabii:=)

Dört Yapraklı Yonca dedi ki...

öncelikle blogunun yeni rengi çok hoş olmuş. Mavi mavi ferah geldi :))tarotta güzel şeyler var anlaşılan son olmıycağına göre ;)) her şey gönlünce olsun dilerim.
sevgiler

Beyaz Piyon dedi ki...

Bir kere tarot baktırınca kaderin değişiyormuş derler. Tarota inandığımdan değil de, bu konu ilgimi çektiğinden soruyorum. Doğru mudur bu sizce? :)

Asortik Krep dedi ki...

Sevgili Lalecim :) o fincanın kulbundaki bir kırmızı çiçek :)) evet burada havalar yağsa da esse de çiçekler açık vaziyette..Güllerde açık çiçeklerde :) Baklava ev baklavası , bende onu çok sevdim :)

Yonca, tarotta güzel şeyler çıktı, bana diyor ki herşey senin elinde :))

Mockingbird, bence fallar hayata farkındalık sağlayan araçlar.Falda çıkmasa aklıma gelmeyecek konulara dikkat çekiyor ve orada dikkatli davran bu senin için bir kavşak noktası diyor. Bilmem anlatabildim mi..? :)

Asortik Krep dedi ki...

Sevgili Aslı, sanırım beni heyecanlandıran güzel yorumundan dolayı cevabı atlamışım :)) Teşekkür ederim önce düşüncelerin için ve takibin için :)

acupofcaffein dedi ki...

o kahve var ya beni bitirdi söyleyeyim ben size. çocuklar kadar yaşlılarımızı da ziyaret etmek gerçekten büyük bir erdem.
keşke sizin gibiler daha fazla olsa.
selamlar
arzu-acupofcaffein

Berceste dedi ki...

Bostancik'i severek okuyorum ve Pinar tam da tahmin ettigim gibi benim de :) Yuzyuze karsilasabilmek cok guzeldi benim icin de!
Onlara danis derim Asortik'im ve permakultur ile dogal tarim mutlaka anlatilmali. Mutlaka. Yarinimiz onlar olmali. GDO'ya dur derken, bu alternatifleri de yaninda anlatmak boynumuzun borcu!

Berceste dedi ki...

Bak bir de kaynak, linklerine ekleyebilecegin http://permakulturplatformu.org/ Yazilarini paylasabilecegin...

Pinar dedi ki...

Asortik, boyle gezilerde en keyifli sey, kafamdaki sanal isimlere bir de yuz eklemek! Berceste ile Istanbul'da tanistik, bizim bahceye yardima gelecek minigini taniyamadim ama!;) Sense tam bir surpriz yaptin Pastoral Vadi'de. Sirada daha bir cok kisi var yuz yuze gelecek...

Mutlu yillar.