Pazartesi, Mart 16, 2009

Bahçe:8 Kokteyller..

Aslında nette baktım,doğru dürüst kokteyllerle ilgili bir yazıya rastlamadım.Şöyle diyebiliriz en azından , birbiriyle anlaşabilecek yapıda olan, yani aynı su ihtiyacında olan, gölge ya da güneş sevme durumlarına göre beraber dikebileceğiniz çiçekleri aynı saksıda barındırabilirsiniz.. Bunun en güzel örnekleri kimse kusura bakmasın ki kaktüslerle sukulentlerde oluyor :) ama diğer çiçeklerden de yine örneklendirmelerle sizin ilginizi çekebileceğini düşündüklerimi flickr.com dan buldum.

Bende genelde kaktüslerde var, ama bu sene bir kaç tane diğer çiçek türünden de kokteyl yapmayı düşünüyorum diyebilirim..
Özellikle sukulentlerde bu tarz objeler kullanabilirsiniz..Az su sevdiklerinden ve ıslandıklarında zarar görmeyecek taş, biblo ya da aksesuarlar hoş bir güzellik katabiliyor saksılara..

Çok hoş bir kokteyl sukulent.. (sukulentmix)












































10 yorum:

Anne İş'te dedi ki...

kAKTÜSLERE BAYILIRIM.hİÇ SUKULENTİM OLMAMAIŞTI.AMA KOKTEYLLERİ SEVDİM.DENEMEK İSTİYORUM.HARİKA FİKİRLER VAR BURADA YİNE:)))

SELAMLAR...

HAYAT dedi ki...

çiçeklerinde blog adı gibi asortik:) hepsi o kadar muhteşem ki hepsini alıp bizim eve götürmek geliyor içimden:))

serpil dedi ki...

İyileştin mi Asortik Krep?

Asortik Krep dedi ki...

Dijle, beğendiğine sevindim..

Hayat, söyleyeseydin gelirken getirirdim sana ağustosta :))

Serpil, iyileştim,gel kahve içelim :P hava güzel ama sabahtan beri bilgisayar kucağımda yatıyorum.Aslında bahçeye çıkabilsem iyi olurdu..Şimdi kalktım Çağıl okuldan gelince yiyelim diye poğaça yapacağım.. Boğazım iyi,arada burnum akıyor,o dün beni halsizleştiren halim yok :)
Sağol :)
Resimler önceden hazırdı zaten..Sadece yazıyı gönderdim.

Rahsan Collyer dedi ki...

Biraz geç oldu ama geçmiş olsun. Çiçekler harika, ben kaktüs sevmem güya ama bakış açım değişti bu fotoları gördükten sonra. Bir de ne zaman buraya uğrasam kendimi çok beceriksiz hissediyorum, ekilecek dikilecek bir sürü toprak beni bekler ama hala atamadım şu tembelliği üzerimden. Kararlıyım bu bahar daha çok gireceğim bahçeye...

Malla dedi ki...

Alt resimdeki sukulentten benim camımın önünde var. Bu arada adını senden öğrendim sağol. Kaktüsün radyasyonu çektiğini duyunca çocuklara ve kendime birer yavru ektim. Çok arsız saksılara sığmıyor:))

Asortik Krep dedi ki...

Rahsan Collyer,Bahçeler her gün yeni bir şey keşfetmek için en ideal yerler ..
Kaktüsleri sevmeyenler iyi tanımıyor olabilirler diye düşünüyorum.Oldukça sürprizli bitkiler aslında..

Malla, sarmaşık gibi saksıdan dökülen kaktüslere ayrıca bayılıyorum:)

Unknown dedi ki...

Hepsi harika canım, içimi açtın. Kaktüsleri bende sevmezdim ama şu radyasyon olayından sonra bende alıcam.

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Asortik kokteyller bir harika! Senin paylaştığın fotolara baktıkça bahçeli bir evi daha da çok istiyorum:) Bu arada daha iyi misin?

Asortik Krep dedi ki...

Gülhan, radyasyon olayı teknik olarak kanıtlanmış değil ama neden olmasın, etli ve sulu yapıları var, belki de gerçekten işe yarıyordur :)

Kirpikteki Gözyaşı, bugün kötüyüm.İşe geldim ama pişmanım.
Yarında evden çıkmadan hatta iki gün yatmak istiyorum..(kısmetse)