Pazartesi, Mart 09, 2009

:)

Dali .. (değil tabii ki Vladimir Kush)
Beni çok sevindiren bir mail aldım :) Öyle mutlu oldum ki anlatamam.. Yanlış yazmışım ama bilerek değil, gerçekten bu resmi Dali nin sandım :) Ya da resim altı yazıda öyle gördüm diyelim. Değilmiş, düzeltiyorum... Yine de bunu farkedip beni uyardığı için anonim'e teşekkür ederim :))
Bence hep oralarda ol-un.. Yanlışlarımızı düzeltin :))


Ece'nin balkonunda gördüm.Çok güzel bir fikre link vermiş.. Daha önceden çok uyguladığım bir fikirdi ama bu şekilde değil..Fikir ve uygulama için ziyaret edebilirsiniz..

Bu konu üstüne yazıya gelen bir yorumu sizinle de burada paylaşmak istedim..Gönlüm yorumlarda kalmasına izin vermedi..

"'' Öğretmenim, tuvalete gidebilir miyim?''

Yukarıdaki cümle, öğrenim hayatımız boyunca sıkça sorduğumuz sorunların başında geliyor, değil mi? Yıllar sonra, Adıyaman'ın Gerger İlçesi, Kaşyazı Köyündeki Karük İlköğretim Okulu'ndaki manzarayı "Haberturk İnternet Haber Sitesi'nde" görünce; ' Meğer şanslı azınlıktanmışız ' dedim kendi kendime.Evet, yanlış duymadınız. Ben ve bu yazıyı okuyan sen, şanslı azınlıktanız. Anadolu'da bir çok okulun türlü fiziki sorunlarını, öğretmen eksikliğini duyardıkta, insanın en temel ihtiyaçlarından birisi olan tuvalet ihtiyacını gidermenin başlı başına bir sorun olduğunu aklımıza getirmezdik. Onca yetersizliklere rağmen Karük İlköğretim Okulu'ndaki bu çağdışı manzarayı eğitim neferimiz Ahmet Elmacı sayesinde öğrendik.

Haberturk İnternet Haber Sitesi'nde yayınlanan ' Tuvaletsiz Okul ' haberi bizi harekete geçirdi. Hem gelecek nesillere kalıcı bir temizlik alışkanlığı kazandırmak hem de okullarımızın olmazsa olmaz bu fiziki zorunluluğunu hayata geçirmek adına; www.okulumuzatuvalet.org sitesi altında '' Okulumuza Tuvalet '' adlı projeyi hazırladık.

Karük İlköğretim Okulu'ndaki bu geri kalmış manzara ne ilk ne de son...Fakat bu olumsuz manzarayı düzeltmek bizlerin elinde. Karük İlköğretim Okulu'nda olduğu gibi Anadolu'nun birçok köyünde çocuklar sizlerin desteklerini bekliyor... '' Okulumuza Tuvalet '' projesi ile sizde bu harekete ortak olun...

http://www.okulumuzatuvalet.org/

destek@okulumuzatuvalet.org


... ... .... ...

Fethiye'nin her köyünde de tuvalet yok.. Hatta biri için müftüye siz yaparmısınız tuvalet dedik, orada cami hocası olmadığından tuvalet yapmadı.. Bugün mesela o köye gideceğim..Tuvaletim gelirse de bir turizm tesisi var, onlara rica edip onların tuvaletini kullanacağım..

Oysa orası Likya Yolu üzerinde.. Okul içinse taşımalı öğretim yapılıyor.. Evlerde tuvalet çoğunlukla yok,bahçede , dağa taşa yapıyorlar tuvalet ihtiyaçlarını.

Burası Türkiye, Akdeniz, turizm beklentilerinin maksimum olduğu bir bölge.Biz nelerle uğraşıyoruz.Bu ülke turizmden kalkınmayı bekliyor.
Hadi be ..! Dağı taşı satıp, belediyelerde bizim olsun, ülkeyi de biz yönetelim, bu imkanların hepsini de biz kullanalım diyen herkes duysun..

O kadar işsize, bu kadar olumsuz koşullara, bu kadar nerden ne tırtıklarım mantığına bu ülke sizlere iyi dayanıyor.. Seçim-miş .. !!!

9 yorum:

Zeugma dedi ki...

Gidip okudum linki..
Sayende öğrendim Asortikciğim..
Ne kafar muhteşem bir fikir..
Kutlama mesajı bıraktım..
Sana da çok teşekkür ediyorum..
Sevgiler..

Asortik Krep dedi ki...

Zeugma, beğendiğine sevindim..
Ben sadece ihtiyacı olana kıyak yapılması taraftarı da değilim, neden bir başka insanın yüzü aydınlanmasın..O belki gidip ihtiyacı olan ama bizim erişemediğimiz birine destek olacaktır..

Mahmutbey, destek isteğiniz sadece yorumlarda kalmasın..
Hemen yazıya ekliyorum :)
Birde hikayem var tuvalete dair..Onu da yazıyorum.

Arsalar İstanbul Emlak Platformu dedi ki...

Sn Asortik Krep

"Okulumuza Tuvalet" Sosyal Sorumluluk Projesine verdiğiniz destekten ötürü teşekkür ederiz.

Blogunuz'da konu ile ilgili sizde bir hikaye yazmışsınız.
Bu hikaye yaşanmış ve gerçek hikayemidir?
Ayrıca hikaye'de bahsedilen okulun tuvaleti varmıdır?

Eğer o okulun tuvaleti yoksa ise bundan sonraki kampanyalarımızda o okulun tuvaletinin yapılması için var gücümüzle gayret ve çaba gösteririrz.

Ayrıca e-mail adresinize "Okulumuza Tuvalet" Sosyal Sorumluluk Projesi ile ilgili gerekli bilgilendirme mesajıda iletilmiştir.

Saygılarımızla,
Proje Ekibi
"Okulumuza Tuvalet" Sosyal Sorumluluk Projesi
www.okulumuzatuvalet.org

Asortik Krep dedi ki...

Mahmut Bey, bölgede büyük bir okul var çocuklar oraya taşımalı eğitimle gidiyorlar.Köydeki okulun şu an duvarı da yok ,tuvalete gelene kadar :) Yıkılmış..
Tuvaleti olmasını istediğimiz şey eski cami..Likya yolu üzerinde yürüyen tursitlerin ve köye dışardan gelenlerin gireceği bir tuvalet bulunmamakta şu an köyde,su da yok, dolayısıyla camide de ..Müftünün imamı olmayan camiye tuvalet yapmayı kabul etmediğini yazmak istedim sadece..Yani imam önemli cemaat değil .. Hayata bakış açımız bu işte.Her kademe de.

Arsalar İstanbul Emlak Platformu dedi ki...

Sn Asortik Krep
destek@okulumuzatuvalet.org adresine fotografları, konu ile ilgili bilgiler, fotoğraflar vb gibi
gerekli bilgileri tarafımıza iletmeniz önemle rica olunur.

Saygılarımızla,
Proje Ekibi
"Okulumuza Tuvalet" Sosyal Sorumluluk Projesi
www.okulumuzatuvalet.org

Malla dedi ki...

Ne güzel bir proje. Kolay gelsin. Sizin gibiler çoğalsın inşallah.

Asortik Krep dedi ki...

Mahmut Bey, en kısa zamanda ileteceğim, teşekkür ederim..

miso dedi ki...

Ya asortik krepcim,
İnanası gelmiyor insanın. Fethiye'de tuvaletsiz yer nasıl olur? Bir kaç kilometre ötesindeki tesislerde kalabilmek için gecesine en az yüz lira bayılmıyor mu insanlar? Her şey dahil filan? Burada da taş dahil mi tesislere? Ya sinir oldum :((

marruu

Asortik Krep dedi ki...

Miso, Fethiye çok farklı bir yer..Bir yandan en lüks tesisler diğer yandan da 30 km ötede taşımalı eğitim yapılan köyler..Gittiğimiz köyde su yok,daha önce de yazmıştım, evlere suyu kadınlar taşıyor köydeki çeşmelerden..Yazın su problemi var..
Ebeler köylere uğramıyor ve doğum kontrolü problem buralarda..
Yolu bile bu sene açıldı..