Cuma, Aralık 25, 2009

Sensiz saadet neymiş..

Biz çocukken bu şarkılar TRT 'de çıkardı ve biz hayatımız boyunca bu tarz kaliteli işlerle yaşayacağız sanırdık..Oysa şimdi böyle şarkılar yakalayamıyorum artık .Beğendiklerimizin de ya bir kıtası ya da bir kaç cümlesi hoşuma gidiyor.. Aynı tadı yakaladığım şarkılarda eskilerin yeniden düzenlenmiş kayıtları çıkıyor..


Benim ilk aklıma gelen şarkılar ..






Yazmayı özledim.Bilgisayar başında olup yani gelgit halinde bir şeyler yazamayınca sıkılıyorum.
Vazgeçmeseydim bir eğitim için yarın Ankara' da olacaktım. Bir günlüğüne ama bu sene Çağıl sınava gireceğinden ben de bu eğitimi kullanamayacağımdan seneye erteledim. Hem çok plansız bir gidiş olacaktı ve istediğim şartları ayarlayamamış olacaktım ne yazık ki.. Olayları kendim planlamaktan hoşlanıyorum, şartlar tam değilse yarım yamalak işe başlamaktan hoşlanmıyorum. Hem Ankara'ya gitmişken en az iki-üç gün kalmalı insan keşfetmek için değil mi..? Kimseyle görüşemeden dönmek istemedim.. En son Uzunbey'le yeni evliydik ama iş için gittiğimizden hemen dönmek zorunda kaldık,yine bir günlüktü ama yoksa hep çocukluğumda yaptığım Ankara gezisinin hatıraları aklımda.. Özel olarak ailece gelip gezmiştik her yerini..
Dün kuafördeydim, iki arada bir derede kaçtım akşamüstü.. Sevgili Cesetizleri'nin beni de anlattığı bu yazıdaki gibi -düşündüğü gibi - koyusiyah-sarı kafa değilim ben, hiç olmadım da :)) Hep koyu kumraldım.Çikolata rengine yakın saç rengim,şimdi de en fazla üstüne bir-iki ton açığından gölge ya da biraz çikolata-kızıl karışımı oluyor..
Dün çok güzel bir hediye aldım , ayrıntısı fotoğrafıyla gelecek :)
Belki de bundan başka ayrıca bir yazı olur , hikayeleri resimlerden..Yılın son yazısı gibi..
Yılmaz Özdil yine kapak yazılarından birini yazmış.. Çok beğendim.
Bugün öğlende balık pazarında bir açılışa davetliyim..Sonunda burada da Tekirdağ köftecisi açıldı, hatta pazartesi orada yedik öğlende..Bugün de açılışı var Cezayir Ustanın eski yerinde..

Yarında kahvaltıya davet edildik, ayrıntılar bir daha ki yazıya..
Bugün yoğunum, öğleden sonram koşturmayla geçecek..
not: Bunu unutmadan yazmam lazım..Akşam reklamlarda çikolata gördük Çağılla, çekip koltukları ekran önünde keyif yapıyoruz dizdize.. Ben bazen ayağımı onun dizinin üstüne atıp uzatıyorum, inidirsemde bazen o yakalayıp uzatıyor,kankalar gibi şakalaşıp tv izliyoruz,ya da o dizinde bilgisayar hem konuşuyor hem de bir şeyler indiriyor falan..Çikolatayı gördük ya aklımız başımızdan gitti, markayı hatırlamıyorum da golden yazıyordu sanırım.Hadi gidip alalım dedim, ama bize yakın mahalle bakkalları falan var , marketler araba mesafesinde bence, çoğu kişi yürür gerçi ama ben o saatte arabasız çıkmam. Atladık arabaya Tansaş' a gittik, çikolata aldık döndük, aslında içki içecektik ama bugün okul var diye vazgeçtik,bu akşam içeriz diye karar verdik. Ben ona yarın akşam içeriz diyorum o da bana evde ne var diyor,şarap dedim yüzünü ekşitti, arkadaş sanki köpek öldüren içiyoruz evde, çok kaliteli şaraplarımız var.. Genç ya şarabın tadına varmamış biri daha işte :) martini ve J.Walker da var , cephanemiz yüklü güzel zamanlara saklamışım, oğlumla başbaşa daha güzel zaman mı olur :) Babamızda katılırsa ne ala..Birde Gülderen'in hediyesi babasının koleksiyonundan bir şampanyamız bile var.. Bu akşam isterse içeceğiz işte.. Sınavları dershanede güzel geçmiş, kutlayacağız.. Yarın da dershane yokmuş , o da bizimle kahvaltıya gelebilecek.
Bu arada Çağıl bölüm değiştirdi, kendi okuduğu bölüm dışından sınava girecek, sene başından beri dershanede farklı sınıfta. Bilenler için meslektaş olacağız diyelim.. Ya da o yolda ilerliyor..Kendi seçimi, hiç karışmadık. Hayırlısıyla,sene sonunda istediği yolda ilerler diyorum.

8 yorum:

Unknown dedi ki...

mehaba ablacığım inşallah çağıl istediği bölümü kazanır :)
iyi hafta sonları güzel sohbetli kahvaltılar :)
kocamn öpüyorum
sevgiler...

gül dedi ki...

ah eskiler nerdee şimdi

minimalist dedi ki...

İnşallah en çok nereyi istiyorsa orayı kazansın. Buarada hani diğer bir "yakışıklı" vardı; o bir daha aramadı. Ne yaptı acaba? Alışmış mı buraya?

Profösör dedi ki...

puck-robin 'in bloğundaki yorumun gerçekten çok güzel. Eğitici. Öyle ki; Kemalettin Tuğcu'nun hikayelerindeki gibi bir tadı var. Bence bu konularda kitap, film, tiyatyo ve benzeri çalışmaların olması genrek. Duyuarlılığın için teşekkür ederiz.

Asortik Krep dedi ki...

Burcu, çalışma düzenini değiştirmezse ve konsantrasyonu bozulmazsa olur ama bazen kolay etkilenebiliyor.O an ki durumuna bağlı.

Gül, yoklar değil mi..?

Minimalist, es-es' teki yakışıklı ilk günlerde yurttan şikayet ediyordu ama artık alıştı galiba.. Neyse derdi olursa ancak sana gelecek sanırım haberin olsun :)

Profösör, teşekkürler..Şimdi değil ama ileride çalışma yapmayı düşünüyorum,daha kendimi hazırlık aşamasında görüyorum :)

ganfi dedi ki...

asortik ankaraya bu mevsimde gelinmez donarsın:) ve en az 5 gün diyorum gezecek sanılandan çok yer var beklerim bahara mutlaka!
çağıla başarılar çalışınca yapar eminim ve umarım istediği yer olur secreti denesin:)
seni beklerim öptüğün yerdeyi nilüferden dinlemeye bayılıyorum!

Özlem dedi ki...

ankaraya gidememiş biri olarak kendime kızıyorum bunca yıldır neden gidemedik diye hayıflanmak benim ki.öyle çok merak ediyorum ki en özel yerini ATATÜRK'ün yattı evini.inşallah bir gün gidebiliriz.
çağıl için başarılar umarım her şey istediği gönlünde arzu ettiği gibi gerçekleşsin.

Asortik Krep dedi ki...

Ganficim, manzara görmeye değil insan görmeye gelirim ben soğuk vız gelir :))
Nilüferi atlamışım evet çok güzeldir o da..

Özlem, gidecek çok güzel günlerin var önünde.. Şimdi yalnı gitsen o kadar kıymetli olmaz şeker :)