Çarşamba, Kasım 02, 2011

Ve sen olmadın hiç mehtabın renginde...

Burada yaşamanın en güzel yanı arada işte kaçıp böyle güzelliklere kısa sürede dalmak.Uzunbey bazen böyle kaçamaklara imza atıyor, bazen de aynı büroda çalışmamıza rağmen birbirimizin yüzünü göremiyoruz. Bu koylar hem merkeze çok yakın, hem de sakinliğiyle kafa dinlemeye birebir.Biz Ares'i de alıp gittik.Bizden sonra gelen bir çift denize girdi,diğerleri de balık tutmaya gelmişler.

 Ares bey denize girdiği yetmiyormuş gibi  gelip benim çevremde dolaştığından hep ıslanma tehlikesiyle kendimi korumak zorunda kaldım.
 Denize girenler de vardı.O geçen haftaydı ama bu sabahta Çalışta denize giriyorlardı.Türkler denize girmiyor artık,İngilizler plajda.Sabahları artık serin olduğundan kısa kollu tişörtle yürüyemiyorum mesela ben.Öğlenleri ise günün en sıcak saati olduğundan ince kıyafetlerle dolaşabiliyoruz.Akşamları güneş battığı gibi de üstümüze hırka almamız gerekiyor.Akşam böyle yazıya başlayıp, uykum gelince bırakmıştım.Bu sabah ikinci el pazarı vardı,cumhuriyet kadınları derneğinin yiyecek standına milföylü börek yaptım, evden fazla eşyaları mavikuşa ve kadın kollarına bıraktım.Onlarda burslar için satıyor pazara gidip.Yani satıp parasını bağışlıyorlar.
Ares
samanlık koyları

chp kadın kolları gazete ilanlarımızdan biri.
Bu da 29 ekim günü partideki Cumhuriyet kutlamalarımızdan.
Fethiye Teröre hayır !  yürüyüşü.


CHP Fethiye Kadın Kolları
Herşeye rağmen sırtımızı yine ona dayadık,dayıyoruz. Ne güçlü bir sevgisin ulu önder Atatürk! Bu dünyaya uzak ama hala  kalbimizin taa içinde :))
Fethiye Belediye Bandosu
Yürüyüşün gerçek sahipleri..Fethiyeli şehit aileleri ve gaziler.
Hepimiz Mehmetçiğiz...
ADD -Atatürkçü Düşünce Derneği
Bu güzellik de kapmış bayrağı gelmiş :)

Şimdi de biraz el yapımı işler.Birsen hanım partiden,kendine küpe yapmış,hatta bana da beyaz bir tane yapmış.Bu ikisinin büyüklüğünde tek bir parça.Onu da çekip koyarım sonra.
Bu örtüyü  Demirköyden gelirken getirmiştim.Anneannemin buzdolabı örtüsü.Tül üstüne işleme.Kırmızı çıkmış ama koyu pembe ve yeşilden çok hoş renkleri uyumlu bir örtü,hatıra.
Fatoş'un kolyesi, Rana takı-tasarımdan :)
Fatoşla kahve kaçamağımız.

Cumhuriyet Bayramında gidip Cumhuriyet Kadınlarının eli öpülür :) Huzurevinde yaşayan Ressam Şükran Teyzeyi ziyarete gittik Hale ve Dilek Hanımla.O duvarları çok renksiz bulduğundan kendi boyamış.Dairesel figürler onun herzaman kullandığı döngüler.
Satranç oynamayı çok seven Şükran Teyze huzurevine gidince satranç takımını da oraya bağışladı.
Banu Avar'ın kesinlikle önerdiği kitaplar,bu ara onları okuyacağım.Bayram tatilinde.
Geçen hafta ne yoğunmuş, yaz yaz bitmedi. Rana takı ve doğal taş dükkanı olan arkadaşım, onun doğum gününde bar kapattık biz :) Yani organizasyon yaptık ve hep beraber toplandık.Sadece yakın arkadaşları vardı.Karaoke yaptık,oynadık,çaldılar, bizde söyledik. Çok güzel bir geceydi,geç döndüm eve.
deep blue bar- paspatur
paspatur çarşısı
paspatur çarşısı- gece
Aslında gittiğimiz saatte kalabalıktı ama ben bu resmi gece yarısına doğru çektim.
Geçen hafta bir günde tam dört etkinliğe gittim :) Birde Fethiye sakindir derler. FKM de eski CHP Milletvekili Dr. Sami Gökmen'in kitap imza günündeydim,kalabalıktı ve güzeldi.

Ümit Hanım, HES'ler için Hayır! imza kampanyasına katılıyor.
imza gününden
HES'lere hayır!

HES bilgilendirmeleri.
Fethiye-Sivas Kültür ve Dayanışma Derneği yeni kuruldu, içlerinde kadın kollarından arkadaşlar var, bu yüzden ilk etkinliklerinde destek olmaya çalışıyoruz.Yoksa bazı arkadaşların sataştıkları gibi- ne zaman Sivaslı oldun?  Sivaslı değilim tabii ki :))  Akdenizde yaşayan bir İstanbullu'yum.Son zamanlarda daha bir Akdenizli oldum sanırım.

Sivaslılar Derneği için Şehitler sevabına  helva ekmek dağıtıldı,basına bilgi verildi.Şehitler Anıtı önü- Fethiye

Fethiye Lions Kulubü de Van Depreminden hemen sonra organize olarak depremzeler yararına resim sergisi açtı ve tüm resimleri satıp,gelirini Van'a bağışladılar.Resimler Nejat Gürkan'ın resimleriydi ve benim payıma da bir tane düştü.Çoğunluğu satıldığından satılmayanlardan yukarıdaki resmi Ortaköy diye daha gördüğümde ağzımdan kelimeler dökülünce Ümit Hanım bana hediye aldı.Şimdi büromda.



95. sokak  bu tarz etkinliklerde genelde kullanılan bir sokak.


Ferhat Göçer'in yeni albümü  çıkmış; ( Seni sevmeye aşığım ) Uzunbey bana hemen almış.Yine çok güzel ve hemen her şarkısı dinledikçe netleşiyor,güzelleşiyor.
Mehtabın rengi , unutmuş çoktan hemen dikkati çeken şarkılar. Ben yine çok sevdim.

*Yarın 13.00 de Fethiye Ticaret odasında HES'lerle ilgili basın açıklaması var.
* Bayramda  Uzunbey'le İstanbula gitmeye karar verdik kısmetse.Asortik Krep bayramda yollarda olacak !
Bu yüzden valiz hazırlıklarına giriştim.Hangi gün gideceğimiz belli değil.Belki cumartesi, işler bitmezse de pazar.
Çok özlemiştim, iyi oldu. Sadece onları değil,İstanbulu ve yolculuk etmeyi de özledim. Geçerken selam göndermeyi tanıdık şehirlere ve işleri düşünmeden gezmeyi :))
Rana'dan aldığım Atatürk kolyem, 10 kasımı bekliyorum şimdi bakalım ne naneler dinleyeceğiz.Anma törenleri de iptal edilecek mi bayram tatili münasebetiyle...? Merakla bekliyorum.

2 yorum:

Hepimiz dedi ki...

Ben Ataturk kolyenizi o kadar begendim ki, bir tane de benim olmali, cok istedim. Nasil ulasabilirim Rana taki'ya? Iletisim bilgilerini yazarmisiniz? Tesekkurler.

Asortik Krep dedi ki...

Hepimiz,çok geç cevap veriyorum çok üzgünüm ama sizin için rananın mail adresini yazıyorum..
rana_colakoğlu@hotmail.com
Kendisine bilgi vereceğim siz istediğiniz cevapları ondan alabilirsiniz.