Cuma, Mart 20, 2009

Ben hayatta en çok maviyi sevdim..

Bahçe yazılarına numara vermekten vazgeçtim. Artık numarasız yazılar olacak. Benim bahçe yazılarım çoğaldıkça numara bulmak zor olacak da ondan aslında. Bahçede en çok doğallığı seviyorum galiba.Olabildiğince yeşil ve renk renk çiçekler.





Bahçe havuzları başlı başına bir konu..Ben çocukken bahçesinde havuzu olan evler çoğunluktaydı ya da bahçeli evlerin hepsinde havuz vardı sanırım..Sonra zamanla bu havuzlara toprak dolduruldu, en nihayetinde de havuzlar artık kullanılmıyor. Oysa nilüferlerle ve kurbağalarla dolu havuzların keyfi hiçbir yerde yok.


Bu da çatı bahçesi..



Mavi -beyaz güzellikler..


Yine kaktüs yine kaktüs :)



budama sanatı (topiary) ya da bitkilere form vermek.


Değişik bitkilerle peyzaj.

Kaktüslü balkon.

Sukulent-succulent- sukkulent-



Kaktüs-cactus- yılan kaktüsü

Kaktüs bahçesi

Değişik bir formda begonvil.


Bu örnekte renk kullanımı öne çıkmış. Herşey aynı tonlarda boyanmış.

Bazı saksılarda kaktüsler daha mı güzel duruyor ne.


İki farklı tarz.


İpek çiçeği..
Yılbaşı çiçeği..

Süper bir kaktüs bahçesi..

Mor salkım



Bahçe de kaktüsler..


Küçükler kadar büyük kaktüsleri de seviyorum.


Karışık düzen kaktüsler

Yine topiary örneği bir resim.
Topiary: İlk kez eski Roma bahçelerinde uygulanan bir budama sanatıdır. Süslü ve geometrik şekillerde budanmış bitkilere topiary denir. Zarif yapılı çalılar bu iş için en uygundur. Hayvan ya da herhangi bir bitki yahut cansız bir maddeyi andıran şekillerde, çok ilginç ve değişik budamalar yapılabilir. (Bitkihastanesi.com)
Aslında yazıya akşam başladım ama uykuya yenik düşüp yattım. Bugün işyerindeyim. Akşama Çağıl'la Çağıl'ın öğretmenininde oynadığı bir tiyatro oyununa gideceğiz. Yarın Çalış' ta 2. el pazarı (car boot) var.
Hafta arasına göre daha iyiyim. Arada kötü kötü öksürüyorum sadece. Hava güneşli. Ben şimdi size bahçe bitkilerinin olduğu bir yazı hazırlıyorum :)
Yarın da belki bahçeden biraz fotoğraf çekebilirim.

5 yorum:

Aysetun dedi ki...

Ellerine sağlık Asortik. Teras düzenlemesine ihtiyacım var:))

funda dedi ki...

senin bahçe resimlerin 1 numara zaten başka bir numaraya ihtiyaçları yok..ama çok özendirici..hatta iştah kabartıcı

Asortik Krep dedi ki...

Aysetun,Ankaraya gelip sana teras düzenlemesi mi yapsak ne yapsak..?
Ya da alışverişe götür beni :)
Tunalı Hilmi de tur da atabilirim :) Birde güzel kar görüntülü bir park var -Atakule gözüküyor-,orada oturmak istiyorum :)
Kaçmak istiyorum kısaca..

Funda, ver coşkuyu :))
Gerçi coşku gelmese de duracağım yok,canım gezmek istiyor :)
Sağol..

Malla dedi ki...

Bu koydukların da çok güzel çekeceklerini de bekliyoruz.

:)den dedi ki...

Ailece bahçeyle uğraşmayı, bitkileri, doğayı, hayvanları çok severiz. Şimdilik bir metropolde, bina yığınlarının, eksoz dumanının içinde yaşasak da hayalimiz sizin bizlere aktardığınız fotoğraflarda yaşamak.
Haftasonları kendimizi doğanın şefkatli kollarına bırakıyoruz neyse ki. Eşim budama yapmaya bayılır. Arabasının arkasında her zaman çifter çifter budama makasıyla dolaşır. Fethiye'ye geldiğimizde yine bizimle birlikte yolculuk yaptılar. Frenk yemişlerini (mısır incirlerini) hep eşim kesti bana:)
Emekli olunca, bitkilere form verme sanatını öğrenmek ve yaşamını güllerin içinde sürdürmek istiyor. Ben de organik tarımla uğraşmak, bahçe düzenlemek ve ev yapımı şaraplar üretmek istiyorum. bahçe ile ilgili yazılarınızı okudukça tatlı düşlere dalıp gidiyorum.
O mor salkımların altında güne başlamak gibisi var mı?