Perşembe, Ocak 19, 2012

Mevsimler değişirken değişmeyen bir tek sen

Bu ara bu modlardayım.Çağıl'a göre ergen liseliymişim ben :)  Saçımı topuz yapıyorum, arkadaşlarım çok beğendi, bana da değişiklik lazımdı iyi oldu.Annem görse hoşuna gider,o çok sever bu topuzlu hallerimi. Etekler aldım kendime,biraz motivasyon olsun istedim.Bu aralar yine keskin bir şekilde Dükan yapıyorum.İlk zamanlardaki gibi yapmaya çalışıyorum,kaçamaklar yapmadan.Uzun zamandır bu moda  girememiştim aslında.Özlemişim sağlıklı gitmeyi  ama ne yaparsam yapayım ,eskisi kadar su içemiyorum.Kışın kilo vermek zor gerçekten.Bu akşam maydanoz kaynattım limonlu,onu içtim.Bu dükana ait değil ama ödemleri atıyor.Şimdi de kalkıp sıcak su içmeyi düşünüyorum derken yanlışlıkla yazıyı gönderdim bile.Hatta yorum bile geldi ben düzeltmeye çalışırken.Bu kadar senedir sanırım ikinciye yanlış yolladım yazıyı,bin küsür yazıdır.Neyse ben başlık yazıp, sonunu bağlayıp göndermeliyim fazla lafı uzatmadan.

Önce size bir link,harika bir çekiliş hakkı,genelde bu tarz şeyleri yazmam bilirsiniz ama bunu Rengin yapınca ve tatil çekilişi olunca , sonuçta  Beyaz Ev'de tatil olunca dayanamadım.

 Bu yastıklar ve alttaki resimler yeni açılan bir mağazadan.Salı günü açılışı vardı, oraya gittik Fatoşla.Hatta o da bana gösterip senin yastıklara benziyor dedi.Nedense bu yastıkları görünce benimde aklıma ilk gelen Derya Kuzusu oldu :)
 Diğer ürünlere çok bakmadım  ama yastıkların üstünde hatırı kalır fiyatlar vardı :)

 Bunlar Dont işi çömlekler.Buranın geleneksel kapları,o köyün kadınları bu işleri pek kimselere öğretmezlermiş, artık pek yapanda kalmadı.Bende de bir kaç parça var.







 idekor, Buffalo Restaurant yanında.

 Bu takılar Rana'dan.Bir kaç örnek olsun dedim.



Bugünde yine scrable günündeydik.Yani ben gittim arkadaşlarımı görmeye.Dükanda olduğumdan sadece çay içtim.Oysa çok hoş ikramlar vardı.Nurperi hanım yanıma verdi yiyemediklerimi, bende Çağıl'a eve getirdim.

Uzun zamandır evde yardımcım yok, kendi işimi kendim yapıyorum.Evde köpek bakmak ve yaşamak çok güzel ama bir yandan da çok yorucu.Gelecek hafta cuma, küçük kahve günü bende.Biz sadece kahve içmiyoruz ama.Yanına ikramlarda yapmam gerekiyor.Onları severek yapıyorum.Hatta geçen cumartesi hem ikram yaptım hem de evimi temizledim.Laf aramızda evde kalmayı da özlemişim :) Çağıl burda olduğu içinde öğlene kadar evde onunla takılıyorum.O uyuyor çünkü geç yatıyoruz,ben Uzunbeyle sabahtan yürüyüşe çıkıp,o kalkana kadar oyalanıyorum evde.Ses yapmamak adına mutfağa falanda girmiyorum.Gerçi bu günlerde hava çok soğuk,bu sabah Uzunbey yürüyüşe gitmeyelim, evde kahvaltı edelim diye bir öneri getirdi.Gidip börek ve boyoz almış Çağıl'a. Kahvaltı edip hep beraber çıktık.Ben tabii ki onlardan yemedim. Normalde Uzunbey sabahları kahvaltı etmiyor, ben ederim hatta en sevdiğim öğündür.Evde yalnız bile olsam çayımı demler,kahvaltımı eder,öyle çıkarım.

Bu yazıdan sonra daha net anladım ki ben kısa yazılar yazamıyorum...

Her yer gibi Fethiye'de çok soğuk.Kuru soğuk var, sadece güneşte yürüyebiliyorken ben havadan hiç rahatsız değilim.Yine de ben baharı seviyorum.Baharı bekliyorum.Buraların en güzel zamanı bahar.

Gecenin şarkısı Yüksek Sadakat 

7 yorum:

Asortik Krep dedi ki...

Sevgili Derya Kuzusu,ilk yazıya yazılan yorumu ne kadar uğraştıysamda tekrar bu yazıya ekleyemedim.Bu yüzden yorumunuzu bu şekilde eklemek zorunda kaldım.

Derya Kuzusu "Kolaylıklar dilerim,iyi yol katettiniz Dükan ile,kenarından kıyısından gördüğüm kadarıyla da topu gerçekten yakışmış,diğer halinizi bilmesemde :) "

bilge ve annesi dedi ki...

Asortik krepciğim, sen hep uzun yaz ben doya doya okuyayım, fotoğraflara bakayım ama hep başlıkta takılıp kalayım, öpüyorum

Asortik Krep dedi ki...

Canım Bilge ve annesi, benim yazılarımı çok net özetlemişsin,teşekkür ederim :)

Hamarat Kontes dedi ki...

sevgili asortik. küçükken azmı ağlattım seni topuz için. O zamanda çok güzeldin şimdi daha çok çok güzelsin. Seni seviyorum.

Asortik Krep dedi ki...

Canım Hamarat Kontesim, bende yazarken onları hatırladım inan ki ve evet bir anne çocuğuna en yakışanı bilirmiş :)) bunu ancak şimdi söyleyebiliyor insan.

Arada yazmalıyım aslında seninle dört yaşında nasıl elbise giymemek adına kavga ettiğimi :))ya da saçımı topuz yapmana izin vermediğimi.. :)

Blogger Bolat dedi ki...

Kuşlara bayıldım, hep çok sevmişimdir :)

sevinç dedi ki...

Resimler yazıyı müthiş desteklemiş bayıldımmm ellerine sağlık asortik krep :)