Perşembe, Mayıs 07, 2009

ortaya karışık - mayıs


Bugün çok keyifli değilim aslında.. Yorgunum sanırım.Yoksa arabada Uzunbey'le tartışmışlığımızdan değil keyfimin kaçıklığı..

Daha dün ve hatta sık sık Uzunbey'le ikimiz Atahan'ın taklidini yapıp birbirimize "tırstım" diyoruz. Çünkü Atahan'ın Ares'i ilk gördüğünde söylediği kelime buydu :) Onu çok özlüyorum ve bu kış geldiğinde Ares'i nasıl idare ettiğini ve onunla nasıl oynadığını birbirimize anlatıp taklidini yapıyoruz..Tırstım :)) Yine de ilk defa aynı evde bir köpekle yaşayan küçük bir çocuk için iyi idare ettiğini düşünüyorum.. Hatta düşünüyoruz. Yaşamayan biri için zor bir durum..Bana da bir kaç yıl önce evde köpekle yaşayacaksın deseler ,gülerdim :) Hayat bazen insanı değiştirebiliyor.Bu iyi bir şey sanırım, yoksa bazı sevmediğimiz durumlar bizi delirtebilirdi.. Neyse ben köpeğimi çok seviyorum..Geçen hafta bir yarışma vardı, güzellik yarışması ama ben götürmedim.Hem yorgundum hem de benim köpeğim gerçekten güzel ama başkalarıyla paylaşmak için daha erken, çok dikkat çekebilirdi diye düşünüyorum..

Aslında yoğun yaşıyorum, bu da beni mutlu ediyor , bir bakıma da bazen sıkılıyorum.. Mesela bugün daha çok kırlarda ,dağda bayırda gezmek isterdim..Yanımda sohbeti uygun bir arkadaş, çevre sorunlarından bahsedip , belki ağaçlar altında yürümek bana iyi gelirdi,bilemiyorum ki sadece hayal ediyorum işte :)
Hani hafif toprak ama sıkı bir toprak yolda ,yan tarafta eski ama yeşil ağaçlar ,her tarafı yaprak olan.. Yürürsün yavaş yavaş ama bisikletin yanında ,yol o kadar güzeldir ki o yoldan hızla geçip gitmeye kıyamamışsındır ,etrafı seyretmek ve muhabbeti arttırmak için arkadaşınla ilerlersin bir yandan .. İşte öyle bir şey.


Böyle değişik işler beni dinlendiriyor,bunlara ihtiyacım var, zevk için yapıyorum çoğu zaman.Bazen işime de yardımcı oluyor. Olmasa da çok problem değil.Burada yaşadığım sürece böyle yaşamak istiyorum.Tam istediğim bu sanırım..




Bir yazıda bu kadar çok "sanırım " kelimesi kullanan biri benim gibi biri olamaz diye düşünüyor insan.. Bu benim bugünkü psikolojimden "sanırım" :)



Çağıl , hayatındaki en sancılı zamanlardan birinde..İlerisi için hem karar verecek hem de yönünü çizecek.Bir yandan haksızlık bu diyorum çünkü insan o yaşta keyfini çıkarmak zamanı olduğunu bilipte bir şey yapamayacak kadar kendini kararsız hissedecek zamanlarındayken nasıl keyfini çıkarsın.Ergenlik zor iş, küçüklük zamanları bir çocuk için iyi de.. Ergenlik bizde zor geçiyor..Bir kadının genç bir erkeği anlama kapasitesi ne olursa olsun, ne kadar öngörülü olsa da zor iş..Zaten buna o yaş anlayışı da engel oluyor. Sorun yaşıyorum, hayatta şu an anlamak istediğim tek kişi o ama bunu beceremiyorum.Ben hem de..Bunu erkek arkadaşları çok olan ve hayatta kadın-erkek ayrımı yapmadan yaşayabilen, ve istediği herkese bir şekilde ulaşabilen biri olarak becerememek beni üzüyor.Konuşamıyoruz biz, en azından onun dilinde..3. kelimede kopuyor ilişkimiz.. Onu anlamak istiyorum,bir yolu olmalı ama daha ben keşfedemedim.Benimde bana akıl verecek ve bana yol gösterecek benden tecrübeli birilerine ihtiyacım var bu konuda.Profesyonel yardımdan bahsetmiyorum..Çünkü onlar hemen ya ilaca sarılıyorlar ya da yeterince derman olamıyorlar,yine yalnız kalıyorsun..Benim bu işleri yaşamış ve kendi hayatında tecrübe etmiş kişilere ihtiyacım var..

Şu anda en çok ona ulaşmak ve yol göstermek istiyorum ama ışığım ona yetmiyor..!

Dün her hafta yapmaya çalıştığım gibi çarşamba günleri sabahtan Gülderen'e gittim..(İşim olursa yapamıyorum da) Öğleden sonra da derneğe uğradım.Biraz bahar temizliği yapıyoruz,etrafı toparlayıp düzenliyoruz.. Berna yeni başkan oldu. Yeni düzenlemeler yapmaya çalışıyor..

Akşamda uzun zamandır ilk defa biraz erken eve gidebildim saat 18.00 da..

Bugün saat 14.00 de Ölüdeniz Kültür Festivali komite toplantımız var.. Hani etamin yapan otel sahibi arkadaşım var ya evini görüntülediğim ,başkan o komitede..Toplantıları o otelde yapıyoruz.. Bu haziran sonu yine festivalimiz var..Bu sene 6. sı olacak :) Daha kimler gelecek belli değil..Bu sene seçimlerden dolayı biraz geciktik ama artık tecrübeliyiz..Bakalım bu sene benim görevim ve misafir sanatçım kim olacak ..?

Sahilde kahve içmeye gidiyorum ya Yakamoz Restaurant devretmiş şimdi yerine Flamingo cafe -bar açılıyor.. Yarın açılışına davetliyim saat 18.00-20.00 arası.. Sanırım Berna ile gideceğiz..
Biraz sonra toplantı için çıkacağım..Berna geldi, beraber gidiyoruz..Hatta Hilkat ve Mine'de gelecek..
Bugün aynı yoğunluk devam ediyor,yazıyı yazana kadar daha bir kere okuyamadım yazıyı..

10 yorum:

pinarbk dedi ki...

Bahardan çok, sonbahar gelmiş sanki.Resimler böyle söylüyor bugün...

İçindeki fırtınalar dinince Çağıl'ın, daha çok ortak sözünüz olacaktır, eminim. Ama bazen öyle uzun sürüyor ki o dalgalanmalar, insan kendinden bile sıkılsa da, çıkamıyor çemberinden. Ne zamanki tamamlanıyor devir, bir sabah aniden bambaşka biri gibi uyanıveriyorsun ve ilk en yakınlarına koşuyorsun...

Çok taze bitti benimki, çok iyi hatırlıyorum...

Adsız dedi ki...

RESİMLER HARİKA YA, İNANILMAZ GÜZEL.. BUNLARI SEÇEBİLMEK İÇİN NASIL BİR BAKIŞ AÇISINA SAHİP OLMALI Kİ İNSAN.. BU GÜZELLİĞİN SIRRI NEDİR ACABA..
KISKANÇ NURDAN..

Asortik Krep dedi ki...

Pınarbk, resimler içimi yansıtıyor bugün..

Nurdan, resim seçici yanıbaşında ,her istediğinde emrine amade :)

HAYAT dedi ki...

bu yaşlarda birini anlamak bakış açısını görmek elbette ki zor zaman gerekli.
bazı şeyleri kendisininde görmesi aynı senin gibi babası gibi çevresindekiler gibi aynı yollardan geçicek biraz farklı olucak belki kaygın budur bilemiyorum ama onu anlamadığını lütfen düşünme ve bunu ona yansıtma çağıl sizlerle aktif bir çocuk herkesin yaşamadıklarını yaşayan ve gören biri.
oturup çağılla konuşman en mantıklısı başkalarından alıcağın tecrübe seni ezbere zorlıycak karşındakinin dilini bilen sen olduğuna göre 3. kelimeyide bırakmadan karşılıklı sohbetiniz olabilir şu anda hayal ettiğimde süper :) hatta balkonda :)
bol çalışmalı günler seni bekliyor kolay gelsin sana.

Adsız dedi ki...

bu sabahki programım balkonda denize karşı yanında bitter çukulatalı,bol köpüklü ve de bol sohbetli kahve eşliğinde randevuma hazırlanmaktı.Arkasından güzel bir masaj.tam senin ihtiyacın olan ilaç.ikimiz adına ben düşüncemde gerçekleştirdim.umarım etkisi sana ulaşmıştır.pazar günü için proğramın inşallah güzel sürizlerle dolu olur.iyiki varsın.şimdiden kutluyorum.zen güzellik

Malla dedi ki...

Erkek çocuğun ergenliği gerçekten zor ve uzun bir süreç.Kızım da var biliyorum. Hipertivite-ergenlik-sınav stresi çok zordu.Hiperaktivite geçici değil ama diğerleri geçiyor. Yüzümün akıyla çıktım ama bir de bana sor.Benden sana tavsiye sabır sabır,çocuğun üstüne varma, kendi haline bırakırmış gibi ama bırakmadan.Onun bir hedefi olması lazım , zaten vardır. ne olursa olsun o çok istediği şey her neyse onu mutlu eder ve başarılı olur.eğer yoksa bulmasına yardımcı ol, yönlendir, o şeyin kursu varsa gitsin seve seve gider.Böyle yani...kendini üniversite de bulur kendi de, sen de şaşarsın:)

CaDı dedi ki...

Selam, verdiğin oteller çok şirin. Bizde hepsi dahillere girip tıkılmak yerine sadece yatmadan yatmaya gidip gezeceğimiz bir yer bakıyorduk. Bakalım Dalyandaki arkadaş bırakırsa geleceğiz inş:)) Üniversiteden Doca nın ev arkadaşı kendisi:)

Çooookkk saol, öptümm..

ruhdagı dedi ki...

İlk cümleyi okuyunca bende "tırstım" :)

Sevgili Asortik Krep, Anneler gününüz kutlu olsun. Keyifli bir pazar geçirmenizi dilerim.

Sevgiler.

Asortik Krep dedi ki...

Hayat, Çağıl göründüğünden çok daha derin duygulara sahip ve bunu kolay paylaşmıyor ..Ben de çözmekte zorlanıyorum ama yazdıkların çok güzel..Özellikle anne olmadan söyleyebildiklerin tam yerinde..İyi bir anne olacağın meydanda :))Sende genç olduğun için onu tam anlayabildiğini düşündüm birden..Sağol :)

Zen Güzellik, kahve ve bitter çikolata hakkım baki kalsın lütfen,bu hafta buluşmamızı tamamlayalım biz :)

Malla, benim için süper annesin sen :) Çok sağol paylaştıkların bana ışık tuttu inan ki :))

Cadı,umarım benim yorumuma kızmamıştır :)

Ruhdağı, çok teşekkür ederim :)
Çok düşüncelisin :)

Mert dedi ki...

Ben de resimleri çok beğendim :)