Cuma, Mayıs 01, 2009

Pazar günü..


Aksazlar -Fethiye
Geçtiğimiz pazar önce Çalış Karnavalının son 2. el satışına (car boot) gittik, ne yazık ki vakit darlığından resimler tam ters sıraya geldi ve düzeltemedim..İsteyen aşağıdan yukarıya çıksın resimlere bakarak..

Çok kalabalıktı ve tam 120 stand vardı. Bu pazar Çalış Karnavalı yararına yapılıyor ve girişte stand başına 10 ytl ödüyorsunuz..İsterseniz yanınızda masa getiriyorsunuz ona para ödemiyorsunuz..İsterseniz sizin için masa ve sandalye veriyoruz 10 lira + 2.500 ytl ödüyorsunuz..Orada satış yapıyorsunuz ..Evinizden getirdiğiniz 2. el ya da hiç kullanılmamış üründe olabilir,diyelim ki aldığınız bir objeyi daha sonra beğenmediniz, kullanmadınız ya da çok seviyorsunuz ama verecek birini bulamadınız..İşte bu ürünleri alıp orada satıyorsunuz ama 1-2-3 lira ya da 5-10 lira gibi ücretlere..Böylece hem elinizden çıkarmış oluyorsunuz hem de başkalarının işine yarayan ürünleri bir şekilde onlara çok ucuza vermiş oluyorsunuz.. (Kazandığınız paralar size kalıyor.)

Bazen piyasa da bulamadığınız eski ama çok sevdiğiniz bir eşyanın bir parçası olabiliyor bunlar,bazen de benim gibi likör bardaklarına takabiliyorsunuz :) Bu arada likör bardakları evde şu an görüntüleyemedim.. Onlar başka sefere artık..

Bu pazarlardan toplanan paralarla Çalış karnavalı yapılıyor..En sonunda da toplanan bütün parayla bu sene için Çalış Kuş Cennetine ve ihtiyacı olan çocukların eğitimine harcanmasına karar verildi.. (komite üyesiyim de )

Ne yazık ki bu sene 2. el satışların sonuncusuydu ve mayısın 17 sinde el sanatları pazarı (yeni ve el emeği ile yapılan ürünlerin satışı-daha çok bu tarz işleri evde yapıp para kazananlar için) ve 23 mayısta da çalış şenliğini yapıp bu seneyi bitiriyoruz. .

O gün önce Çalış 2. el pazarına gittik sonra da Aksazlar Koyunda pikniğe.. O gün Ares 'in ilk defa denizle tanıştığı gün oldu ayrıca..

Mangal resimlerini koyup koymamakta tereddüt ettim aslında..

ama bu resimleri koymadan da piknik havamızı, nasıl keyif aldığımızı, muhabbeti, 2 şişe rakı içtiğimizi ,manzaraları nasıl anlatırdım bilemiyorum :)
Pikniğe Pera'nın sahipleri ve diğer arkadaşlarımız Ahmetbey'lerle gittik..Arada sanat müziği nağmeleri de geçtik ama az..
Çağıl önce derse gitti,sonra bir ara ben onu alıp geldim,böylece beşten sonra bile devam ettik muhabbete.. Zaten son resimler havanın karardığı sattlere denk geliyor :) Her iki halini de koydum.
Mangalcılar görevde :)
Aksazlar Fethiye'ye en yakın Samanlık Koylarından.. Biz Çocuk Gibi ile de bu koyda buluşmuştuk .. (Hatırlıyorsun değil mi..? :))

Oturduğumuz masadan koyun ve karşıdan Fethiye görüntüsü..

Giriş ücretli,eğer restauranta giriyorsanız ücret ödemiyorsunuz..

Çağıl gelince Ares'i alıştıra alıştıra denize sokmaya götürdük.. Oyunla denizden korkmamasını sağlayarak tam olarak değilse bile ilk deniz keyfini yaptı Ares.Sanırım sevdi ama biraz da korktu sudan..


Giriş biraz sığ olduğundan biz tahta parçası attık o aldı ,ondan başkada denize giren yoktu aslında..Yoksa kalabalık yerlerde diğer insanları rahatsız edecek şekilde davranmıyoruz genelde..Biz sessiz ve sakin yerleri tercih ediyoruz o zaman denize girmek için..

Akşam olup insanlar gittiğinde..

Güneş tepenin arkasına sakladığında böyle bir görüntü kalıyor işte..

Şimdi de 2. el satıştan aldıklarım.. ahşap oyuncaklar, bir torba böyle ev ve çit, şehir kurmak için değişik parçalar.. Ben çocukken bunlardan çok daha hoş ve güzel ahşap oyuncaklarım vardı.Bunları görünce aklıma geldi,çok severdim onlarla oynamayı.. Kendime aldım :)
Bu araya karışmış ama bunu Antalya'dan mudo concept'ten aldım.. Deeppo'dan.Mudo indirime girmişti, 9.500 lira. Posta kutusu.

Çocukluğum bunları okumakla geçti :)) Her türünü okudum.Arıyordum Çağıl' da görsün diye, Çalıştan aldım..
En çok Kızılmaske ve Mandrake'yi severdim :)

Bunları da bir arkadaşın standından aldım..Klasik olanları kütüphanemde olsun diye alıyorum :)

Bu çantalar kumaştan ve etiketi üzerindeydi..2 tane aldım, birini ya anneme ya Burcuya vereceğim :) Hangisi isterse.. Tanesi 3 lira.

Bu çanta daha büyük ve sarı, ben maviciyim ama karar veremedim hangisini alayım..

Şimdi bu tablo gibi duran şey belden büzgülü ,yanlardan dikişi var böyle durduğunda bir şeye benzemiyor ama giydiğinizde üzerinizde çok güzel duruyor,hatta kilolu hanımlar için süper bir elbise bence..Bunu kendime aldım,bordolusunu da anneme.. Plaj için ya da akşamüstü denizden geldiğinizde giymek için süper bir elbise..Tanesi 5 lira. (yine etiketi üzerindeydi)

Bu yeşil yarı değerli taş takımı yüzüğüyle beraber aldım..Bizim geleneksel takıcımız oldu zaten, arada geliyor İzmirden :)) ama çok zevkli ve kendi yaptığı ürünleri var.Genelde bu tarz etkinliklerde tezgah açıyor Hüseyin Bey..


Ben bu tarz taş kolyelere bayılıyorum.Bende turkuaz ve koyu mavisi olduğundan almadım ama bir daha ki sefere ya yeşili ya da kahveli alaca renkliyi alacağım..


Birde bunların tarzlarına bayıldım..İpek kumaşla hazırlanmış , uçları yarı değerli taşlardan.. İncili çok değişik geldi ,bana kalsa inciliyi, sağdaki kırmızıyı ve soldaki yeşil ve kahveyi alırdım ,kendimi tuttum :))

Tabii ki bu iki parmaklı yüzüğü (soldaki) ve diğer tüm yüzükleri denedim :)) Çok güzeller :)

Bu sefer standlar çok kalabalıktı ve deniz kıyısına kadar taştı..Normalde Aymes Otelin yanındaki otoparkta oluyor pazar yeri..

Beyaz araba benimki değil, benim ki aksesuarlısı :))

İngilizlerin masalarından..


Pazar yeri..

Bu şalı çok becerikli bir hanım yapıyor,genelde her pazara katılır..

İngilizler bu tarz ürünleri evde yapıp buralarda satıyorlar..

Fatoş'un üzerindeki örnek olsun diye çektim,çok hoş bir model..
... ...
Bugün Dalaman ve Dalyan tarafına gideceğim.Şimdi yola çıkıyorum.. Yunus Nadi etkinlikleri devam ediyor bugün son gün ama benimle ilgili bir durum yok,son gezi Kayaköy'de ama benim bugün işle ilgili gitmem lazım oralara..
Bir sonraki yazı Yunus Nadi günleri ile ilgili olacak.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Fethiye'ye geldim..daha doğrusu geldiğimi sanıyormuşum((ben,hiç bir yeri görmemişim..çoğu zaman olduğu gibi,gittiğiniz yerlere bayıldım.eylül

pinarbk dedi ki...

MAngal resmi koy ama deniz-tekne koyma:))Beni daha çok çarpıyor...

aysegul dedi ki...

Sitenizi,resimlerinizi,herşeyi çook
ama çok seviyorum:)
Sevgiler,iyi hafta sonları...Ayşe

Adsız dedi ki...

o kitapları kütüphanelik olarak almak yerine birine hediye edebilirsin..

Asortik Krep dedi ki...

Eylül,Fethiye isminden dolayı da bir kadın gibidir, tam keşfettiğini sandığın zaman yenisürprizleriyle insanı şaşırtabilir :))

Pınarbk, şimdi mangal zamanındayız,kısmet olursa mayısta denize gitmeye başlayınca bilemiyorum ne yapacağımı :)

Ayşegül, bunları insanlar beni sevsin diye yazmıyorum aslında :) sadece bu kadar net tanındığını düşünmüyorum Fethiye'nin..Fethiye Ölüdenizden ibaret bir yer değil gerçi orası bile tek başına yeter :))
İnsan hayatında bir kere Ölüdenizde denize girmeli..

Adsız, benim hayatım -eğer okuyorsanız bloğumu- birilerine birşeyler yapmakla geçiyor..Bunu da severek ve isteyerek yapıyorum.Beni tanımadığınızı ve bloğumu okumadığınızı varsayıyorum..("Trakya argo sözlüğü" yazımda geçiyor.. sanırım okuyorsunuz :)
O kitapları daha önceden ihtiyacı olanlara verdiğim kütüphanemde, daha önceden okuduğum kitapları arada sırada tekrar okumak için aldım.Kenarda dursun diye değil.

serpil dedi ki...

Asortik krepcim, Marley ve Ben adlı filmi izledin mi, ben izlerken senin de çok seveceğini düşündüm, onun için sorayım dedim.
Sevgiler :)

Asortik Krep dedi ki...

Serpil, izlemedim hemen not alıyorum:) Sağol :)

Alphecca dedi ki...

Hatırlamaz mıyım :))))
Bu haftada gitmişsin üstüne üstlük :)

Karaözler miydi ? benim mekan. Zaman zaman sahibinden.com' dan ev ilanlarına bakıyorum, ne var, ne yok, kaça diye :)))

Senin bloğa girdikte, içim eriyor :)

Neyse sen gez, bizde izleyelim şimdilik :))

Seninde geçmiş anneler günün kutlu olsun :)